Sikkerhetssystemet til Svømmeskole Lille Svane

1. Bassengvannet er rent

I Norge er kvalitetsstandardene for bassengvann høy. I praksis skal vannet være drikkebart. Kommunens helsemyndigheter kontrollerer vannkvaliteten med jevnlig prøvetaking og overvåking. I tillegg har basseneier/drifter ansvar for kontinuerlig kontroll og overvåking av vannkvaliteten. Vannrensesystemene til bassengene til Svømmeskole Lille Svane tilsvarer kravene til norske myndigheter. Alle familier som deltar i svømming vasker seg nøye før de går inn i bassenget. Instruks for dusjing for voksne finner du nederst på denne siden. Urinen til babyer er steriloi og forurenser ikke svømmevannet. Uhell med avføring er svært sjeldent på babysvømming, og hvis det skjer, må bassenget rengjøres.

2. Svømmevannet er varmt

På babysvømming er vannet 34°C. På svømmeskolen er vannet 28-34°C. Varmen i vannet garanterer en behagelig svømmeøkt. Barnet beveger seg også aktivt i vannet, noe som får musklene til å produsere varme. Subkutant fettvev varmes også opp. Hvis vannet ikke er varmt nok, er ikke varmen som produseres av den kinetiske energien og fettvevet nok for barnet, og spesielt små babyer kan bli kalde i vannet. Varmt vann garanterer barnet muligheten til å skape et godt forhold til vann, for hele livet.

3. Området ved/rundt bassenget er kun reservert for svømmegrupper

Svømming foregår i et varmtvannsbasseng eget rom, der det ikke er andre brukere samtidig. Dette skaper en trygghet for svømmere. Det er ikke mer enn 8 faste familier i gruppen, og ikke mer enn 5 svømmere i grupper for eldre barn - noe som også bidrar til at aktiviteten blir individuelt tilpasset, målrettet og tryggt.

4. Utdannede instruktører

Våre instruktører er utdannet innen svømmeopplæring, babysvømming, førstehjelp og vannredning. Omfanget av opplæringen er 150 timer. Instruktørene har gjennomført Svømmeskole Lille Svanes instruktørutdanning, som inkluderer mye praktisk opplæring. Instruktørene gjennomfører årlig tilleggsopplæring godkjent av Aquatic Institute.

5. Beredskap i tilfelle ulykker

Vi er forberedt til å håndtere eventuelle ulykker. Potensielle farlige situasjoner er blitt identifisert og vurdert, og personell har fått opplæring. For nødsituasjoner er det opparbeidet brann- og redningsplaner og vannredningsplaner. Vi har også årlige øvelser der vi trener håndtering av nødstilfeller og ulykker ved bassenget. Vi håper at den forebyggende effekten av forberedelse virker også her: dersom du tar med deg en paraply, vil det ikke regne.

6. Instruks for foreldre for å ha garantert rent bassengvann

Hver person som kommer inn i vannet vasker seg grundig før de går i bassenget. Det betyr å ta en dusj slik at håret blir vått, fordi man mister mindre hår uti vannet når håret er vått. Ønsker du ikke å bli våt i håret kan du alternativt bruke bade- eller dusjhette. Sminke må vaskes av, for vi vil ikke ha unødvendige kjemikalier i vannet babyene svømmer i. I det minste skal armhulene og føttene vaskes med såpe, samt de intime områdene uten å ha badetøy på - før vi går i bassenget. På denne måten er vi rene nok for babysvømmingsvann.

Takaisin ylös